Frakt

FRAKT & LEVERANS

 

Allmänna Villkor:

 

1. Allmänt:

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden hos Life & Taste AB (org.nr.: 556942-0762) på vår webbplats via e-mail, via telefon eller via beställningsformuläret i katalog.

Beställningar kan endast göras av personer över 18 år, som inte står under förmyndarskap och som är bosatta i Sverige.

Genom att göra en beställning, godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument (”Villkoren”). Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått Villkoren innan du gör din beställning.

Att produkter eller tjänster tillhandahållas på www.lifetaste.se en viss given tidpunkt innebär inte en garanti för att dessa produkter eller tjänster alltid är tillgängliga.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst sluta sälja en produkt samt att ändra dessa villkor efter behov. Den version av villkoren som gäller för din beställning och som finns tillgängligt på www.lifetaste.se vid den tidpunkt du gör beställningen.

Vi reserverar oss för eventuella tryck – och felskrivningar, slutförsäljningar av varor, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser. Vi förbehåller oss rätten att korrigera dessa fel utan föregående avisering. På lagd beställning informeras du alltid om detta på förhand före och efter att beställningen är behandlad. Du har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.

Genomförd beställning innebär att du samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Detta innebär att du godkänner att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Dina personuppgifter behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). Uppgifterna kommer att användas till att skicka information om nyheter och erbjudanden från Life & Taste AB.

Vi strävar efter att på ett korrekt sätt visa våra produkters egenskaper vad gäller färgkomposition och utformning så klart som möjligt. Dock vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge de korrekta färger.

 

2. Priser och avgifter:

De priser som anges på www.lifetaste.se är angivna i svenska kronor (SEK) och är inklusive lagstadgad mervärdesskatt och exklusive fraktkostnaden.

Priset som gäller är det som är angivet den dag du gör sin beställning.

Fraktkostnaden för varje beställning tillkommer och är beror på storleken eller vikten på din beställning.

Kostnaden för de olika leveranssätten beräknas individuellt och anges klart och tydligt innan leveranser efter genomfört köp av varor med överenskommelse med kunden.

Vi kan erbjuda även fraktfritt vid beställning av tjänsten vad gäller monteringen av dekorstenar i din lägenhet eller huset.

 

3. Beställning:

För närvarande finns ingen möjlighet att köpa produkter via webbshop samt vi accepterar ej beställningar via telefon.

Du kan göra dina beställningar med hjälp av våra medarbetare via mail sju dagar i veckan. Innan en order vänligen diskutera och klargöra alla aspekter i detaljer: typ av produkt, pris och leveranstid samt eventuell hjälp gällande monteringstjänsten av våra produkter.

När vi mottagit din beställning skickar vi en bekräftelse per den e-postadress du har uppgett med information om din beställning. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

Om en redan gjord beställning inte kan fullföljas på grund av någon anledning kommer du som beställare att informeras om detta snarast möjligt för att annullera eller ändra din order.

Minsta beställningsmängd av dekorstenar är 5 m2 för privatpersoner.

Vid förekomst av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet att polisanmälas.

Observera att det snabba flödet med beställning, fysiskt varuflöde och fakturering går så snabbt att det inte går att ändra i en gjord beställning. En beställning som görs är alltså bindande i befintlig utformning och omfattning. Vill du som privatperson sedan utnyttja din ångerrätt, måste du alltid först hämta ut ditt paket. Se mer information under aktuell rubrik nedan.

 

4. Betalningssätt:

När du handlar hos Life & Taste AB som privat person du kan betala för dina varor via förskottsbetalning (banköverföring). Vid kontoöverföringen överför du pengarna till Life & Taste ABs konto i SEB.

Det går normalt 1-2 bankdagar innan vi kan se pengarna om du överför från en annan bank än SEB. Det är viktigt att du anger ditt ordernummer som "Meddelande till mottagaren" vid överföringen, så vi kan känna igen betalningen.

För andra tjänster kan vi även erbjuda betalning via faktura.

 

Våra bankuppgifter är:

Bankgiro: 404-6249

Kom ihåg att alltid uppge ditt kundnummer som referens.

 

Just nu betalningen måste ske före leverans av dina varor.

Vi jobbar på att kunna erbjuda dig välja mellan flera betalningsmetoder, t.ex. betalning med kort, betalning via Klarna faktura, via PayPal, delbetalningar eller postförskott.

 

5. Leverans:

Leveranser görs enbart inom Sverige. Vi strävar efter att skicka beställningar snarast möjligt och i den ordning de kommer in till oss. Beräknad leveranstid är inom 3-10 dagar efter beställningstillfället. Kostnaden för leverans av din beställning beräknas individuellt och sker utifrån din order, avståndsintervall, godsets höjd och vikt och kan skilja sig från varierade speditör som kommer att genomföra leveransen.

Om du beställer en vara där det står "Beställningsvara" innebär det att varan inte finns i lager utan beställs efter lagd order. Leveranstiden är ca 1-3 veckor!

Du är välkommen att kontakta oss om du undrar över någonting. För att hjälpa dig med fraktkostnader och en lämplig leveranstid på bästa sätt vänligen kontakta oss via mail.

Försändelser distribueras med PostNord Logistics AB (www.postnordlogistics.se ), Bring Logistic (www.bring.se ), DSV (www.dsv.se ) eller Schenker (www.logistics.dbschenker.se ) i enlighet med det leveransalternativ som du har valt, till en bostadsadress eller utlämningsställe i Sverige eller direkt till en anvisad plats i hemmet med hjälp av två chaufförer.

Du får information om själva leveransen samt var och när ditt paket kan hämtas per SMS på angivet mobilnummer eller via e-mail. Vi kan inte garantera leverans om ej korrekt mobilnummer anges.

Vi kan även erbjuda dig fraktfritt leverans vid köp av företagets monteringstjänster. I detta fall varor kommer tillsammans med våra duktiga arbetare.

Vi gör vårt bästa för att erbjuda dig utmärkt service med största noggrannhet vid mottagande och hantering av beställningar. Dock reserverar vi oss för eventuella tekniska problem och leveransproblem utanför vår kontroll samt slutförsäljning som gör att leveransen inte kan fullföljas. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

På grund av oväntade händelser leveranser kan ta längre tid även om vi strävar efter att leverera inom meddelade tidsramar. Vid längre leveransuppehåll mot förmodan som skulle överskrida 30 dagar har du rätt att häva ditt köp enligt överenskommelsen utan extra kostnad.

OBS! Detta gäller ej produkter som ej är lagerförda och som produceras efter kundens beställning. Då måste förseningen vara av betydande art.

Viktig information angående leveranser på svårframkomliga ställen (t.ex. öar utan ordentliga vägar där det kan vara svårt för en fraktman att komma fram):

Om du bor på en ö där det kan vara svårt för en fraktman att komma fram och då kan vi tyvärr inte garantera att varan kan levereras direkt till din dörr. Saknas broförbindelse betyder detta att varan lämnas på utlämningsställe på fastlandet. Detta gäller också då varor ska skickas retur till oss, inkl. reklamationsärenden.

 

6. Transportskador:

Alla skador som kan uppstå under transporten hem till dig står Life & Taste AB för.

Om varan kommer bort eller att du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, är det viktigt att du genast på plats anmäler detta till speditören/servicestället genom att notera skadan på fraktsedeln innan leveransen kvitteras. Dessutom ska du omedelbart anmäla detta till oss på reklamation@lifetaste.se och bifoga bilder.

Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts på försändelsen. Det är därför viktigt att du avemballerar och inspekterar dina produkter noggrant direkt efter att leveransen har utförts.

Om skada har uppstått så får du under inga omständigheter använda produkten utan du ska omgående kontakta vår kundtjänst. För att kunna hjälpa dig med reklamationen på bästa sätt ber vi dig att göra denna anmälan till oss inom 2 arbetsdagar från mottagandet av leveransen. Det är också viktigt att du sparar emballaget så att skadan ska kunna besiktigas vid handläggning av skadeärendet.

 

7. Ångerrätt:

Enligt konsumentlagen kan du ångra eller returnera din beställning från och med den dag du gör din beställning till och med 14 dagar efter mottagandet av dina beställda varor.

Om du vill ångra ditt köp eller returnera din beställning, ber vi dig att meddela oss om detta skriftligen genom att mejla till retur@lifetaste.se inom den 14-dagarsperiod

Det enda villkoret är att varan kommer tillbaka i originalskick d.v.s. att den ej är använd och därmed befinner sig i väsentligt oförändrat skick och i obruten förpackning. Du har ingen ångerrätt om varan pga. sitt skick inte kan återlämnas.

Observera att all returen skall ske på konsumenternas bekostnad.

 

8. Returer:

För att din retur ska gå så smidigt som möjligt rekommenderar vi dig att kontakta oss innan du returnerar din vara via mail på retur@lifetaste.se så bistår vi dig med information om hur du enklast går till väga för att returnera varan. Där kan du beskriva felet och bifoga bilder som angår saken. Varan skickas därefter tillbaka till oss i originalförpackning tillsammans med eventuella originalhandlingar. Varan måste vara i nyskick och oanvänd.

Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan så återför vi aktuellt belopp till ditt konto inom 30 dagar. Vid banköverföring är det viktigt att du i din retursak upplyser dina kontouppgifter.

Obs! Vi återbetalar ej fraktkostnader.

Vid retur bekostar du själv returfrakten!

 

9. Vårt ansvar:

Vi står för transportrisken, dvs risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss.

Vid slutförsäljning av enstaka varor meddelas detta omedelbart i anslutning till respektive produkt på hemsidan. Vid inkomst av en ny leverans inom ett fåtal dagar skickas produkterna först när hela beställningen kan fullgöras.

 

10. Garanti:

Life & Taste AB följer konsumentköplagen vid alla reklamations- och garantiärenden. Det betyder att alla produkter hos oss har minst 1 års garanti vid köp av våra monteringstjänster.

Vi täcker inte utgifter och kostnader i samband med montering eller demontering av defekta produkter. Om du anlitar en annan fackman än från vårt företag sker det helt för egen räkning. Om vi vid behandling av reklamation skickar en reservdel, görs detta för att skynda på ärendet - utbytningen av delen är för egen räkning. Om du inte själv kan byta ut den tillsända delen är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Vid fel som täcks av garanti eller reklamationsrätt tillämpar Life & Taste AB av följande: utbytning av varan, utskick av reservdel eller en reparatör för besiktning av produkten. I de fall då en servicetekniker skickas ut i ett garantiärende och inga fel kan konstateras, eller om felet skedde på grund av t.ex. felmontering eller handhavandefel, debiteras kunden för eventuella kostnader som kan uppstå.

Vi besiktar alla våra produkter innan leverans. Reklamationsrätten betyder att du som kund kan reklamera över fel på en produkt som har uppkommit under transport, inklusive defekter och skador – informera oss snarast om detta och bifoga eventuella bilder. Det är dock en förutsättning att dessa fel inte har uppstått som följd av felaktig användning, felaktig montering eller andra handhavandefel med hjälp av annan fackmanen.

 

11. Privacy Policy:

Denna policy gäller endast våra kunder. De personuppgifter som du lämnar till oss behandlas och skyddas i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL 1998:204). Uppgifterna kommer att registreras i vårt kundregister och skall användas till att skicka leverans av varor till dig, för att kunna svara på dina frågor eller kontakta dig vid eventuella svårigheter med leveransen av din order, för att kunna utföra ett arbete om du använder dig av våra byggtjänster eller att skicka information om nyheter och erbjudanden från Life & Taste AB.

Om dina uppgifter har blivit felaktiga eller irrelevanta kan du begära att få dem rättade eller raderade.

Alla länkar till andra webbplatser står inte under vår kontroll. Vi kan tyvärr inte ansvara för integritetsskydd på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer information om specifika områden.

Innehållet i policyn kan löpande förändras därför bör du läsa igenom den igen när du besöker oss vid nästa tillfällen.

 

12. Innehavare av rättigheter:

Alla immateriella rättigheter som varumärken och upphovsrätt på www.lifetaste.se tillhör Life & Taste AB. All användning av dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll är förbjudet för kommersiella bruk utan tillåtelse av Life & Taste AB.

 

13. Tvist:

Tvist enligt dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag. Life & Taste AB kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid en eventuell tvist.

 

14. Force majeure:

Life & Taste AB är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta Villkor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl. a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, uteblivna eller försenade leveranser från leverantörer och underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, krig, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt andra aktivitet som kan påverka verksamheten.

 

15. Bolagsinformation:

Life & Taste AB är registrerat med säte i Stockholms län.

Org.nr.: 556942-0762

Momsreg.nr/VAT-nr: SE556942076201

Godkänd för F-skatt

Box 64

195 22 Märsta

Sverige

 

Kontaktinformation:

e-post: infobygg@lifetaste.se

tel.: 073-983 19 69