Americana

FASADSTEN AMERICANA

Snyggt och lättmonterat!

 

Amerikana 10, 20:

Väggtegel av betong (concrete) för utomhus arbete. Imitation av en natursten. Placeras utomhus.

Måtten för en raktegel: 480*148 mm

I förpackningen finns 4 st. (straight) =0,5 m²

I förpackningen att lägga vinklar = 1,05 lpm

Förpackningsvikt: 16 kg

 

pris: 647 kr/m²

 

 

324 kr

Produktbeskrivning

Snyggt och lättmonterat!

 

Life&Taste dekorsten tillverkad i betong. Stenen kan monteras utan fog med fix precis som en kakelplatta . Med våran stenar kan du skapa häftiga miljöer utomhus. Passar utmärkt till att beklä murar, murstockar, kaminer och många andra ytor.(tål max 70 grader C)är perfekt för väggytor, fondväggar

 

Amerikana 10, 20:

Väggtegel av betong (concrete) för utomhus arbete. Imitation av en natursten. Placeras utomhus.

Måtten för en raktegel: 480*148 mm

I förpackningen finns 4 st. (straight) =0,5 m²

I förpackningen att lägga vinklar = 1,05 lpm

Förpackningsvikt: 16 kg

 

Vi rekommenderar Knauf Perlfix till montering av dekorstenar.

 

Var vänlig och observera följande punkter innan du monterar

 

1. Förberedelse av ytan. Underlaget måste vara torrt och hållfast, ej benäget för krympning eller deformation, fri från spår av lös puts, murbruk, fett, olja, färg, is och andra ämnen som kan försämra greppet.Tänk på att kontrollera bärighet och styrka i underlaget innan monteringen

 

2. Förbereda stenen. Innan placering av dekorativ sten baksidan av varje element (sten) måste behandlas med hjälp av styv stålborste eller du kan försiktigt gnida två stenar mot varandra (baksidor). Vid behov kan baksidor finslipas med hjälp av slip maskin om du har erfarenhet förstås.(våra produkter är redan finslipat på baksidan).

 

3. Förberedelse av lim. För blandning och en rätt konsistens följ limleverantörens anvisningar.

 

4. Läggning av sten. Förläggning av stenar rekommenderas börja från vinkel sida i horisontell riktning från botten till topp. Det finns två sätt att lägga dekorativ sten:

- Med fog (dvs fylla sömmar mellan stenar för att ge de ett estetiskt utseende). Följ samma bredden för sömmar mellan de dekorativa stenar och fyll de helt.

- Utan fog.

 

Innan arbetet direkt på arbetsytan gör modellen av framtidens mönster på papper eller på golvet. Detta kommer att underlätta beslutet att välja alternativet av storlek och färg på stenen i processen. Justera vid behov stenarna efter storlek, med hjälp av skärmaskin. Limmet appliceras på små ytor (0,5-0,7 kvadratmeter) eller placera limkompositionen på den bakre sidan av stenar, oberoende av dessa vikt och typ. Tryck fast de i den grundläggande massa och börja med den yttre hörn. Vid läggning skall lösningen pressas lite ur stenen. Omedelbart efter installationen, ta bort överskottet av limmet.

Observera att i fallet med lösningen på den främre ytan av stenen måste avlägsnas omedelbart med en lätt fuktad svamp. Torka av ytan tills den bli torr!!

 

5. Under uppsättningsarbetet kontrollera löpande så att det inte förekommer skräp, repor eller andra felaktigheter på plattorna.

 

6. Reklamationer på självuppsatt dekorsten godtas ej.

 

 

Övrig information

Om stenen monteras i badrum eller kök rekommenderar vi att man behandlar (impregnerar) stenar med primer.