Europa

DEKORSTEN EUROPA

Snyggt och lättmonterat!

 

Europa 10, 20, 30:

 

* Väggtegel av gips för inredningsarbete. Imitation av en natursten. Placeras inomhus. Vara försiktigt att kapa stenen vid behov.

* Mått: 330*90*25mm

* I förpackningen finns 14 st. (front-tile) =0,4m²

* Vinkeltegel i förpackningen = 1,2 lpm

* Förpackningsvikt: 6 kg

 

pris: 576 kr/m²

 

228 kr

Produktbeskrivning

Snyggt och lättmonterat!

 

Life&Taste dekorsten tillverkad i gips. Stenen kan monteras utan fog med fix precis som en kakelplatta . Med våran stenar kan du skapa häftiga miljöer inomhus. Passar utmärkt till att beklä murar, murstockar, kaminer och många andra ytor.(tål max 70 grader C)är perfe

kt för väggytor, fondväggar

Europa 10, 20, 30:

 

* Väggtegel av gips för inredningsarbete. Imitation av en natursten. Placeras inomhus. Vara försiktigt att kapa stenen vid behov.

* Mått: 330*90*25mm

* I förpackningen finns 14 st. (front-tile) =0,4m²

* Vinkeltegel i förpackningen = 1,2 lpm

* Förpackningsvikt: 6 kg

 

Vi rekommenderar Knauf Flexfix Extra eller Kiilto till montering

 

Var vänlig och observera följande punkter innan du monterar

 

1. Förberedelse av ytan: Underlaget måste vara plant och hållbar inte benägna för krympning eller deformation, fri från spår av lös puts, murbruk, fett, olja, färg, is och andra ämnen som kan försämra greppet.Tänk på att kontrollera bärighet och styrka i underlaget innan montering

 

2. Förbereda stenen: Innan placering av dekorativ sten baksidan av varje element (sten) måste behandlas med hjälp av styv stålborste eller du kan försiktigt gnida två stenar mot varandra (baksidor). Vid behov kan baksidor finslipas med hjälp av slip maskin om du har erfarenhet förstås.(våra produkter är redan finslipat på baksidan). Sedan den bakre sidan av stenen täcks med primerkomposition.

 

3: Läggning av sten: - Först måste du markera ytan (horisontell och vertikal);

 

- Förläggning av stenar rekommenderas börja från vinkel sida i horisontell riktning mot längs mittlinjen (imaginära linje som går genom mitten av stenen i ett horisontalplan) från topp till botten. Det finns två sätt att lägga dekorativ sten: - Med lamellfräsar - fog (dvs tagna mellan de dekorativa stenar gap 0,8-1,5 cm); - Utan lamellfräsar - fog. Vid läggning med lamellfräsar alltid hålla i minnet och följ bredden av gapet mellan elementen. - Innan arbetet direkt på arbetsytan gör modellen av framtidens mönster på papper eller på golvet. Detta kommer att underlätta beslutet att välja alternativet av storlek och färg på stenen i processen. Justera vid behov stenarna efter storlek, med hjälp av skärmaskin. Dessutom kan dekorsten kan från baksidan och brytas med en tång eller händer; - Limet appliceras på små ytor (0,5-0,7 kvadratmeter) och sedan diagonalt (i en vinkel av 45 mot horisontal inriktning) behandlas med en tandad spackel med tandhöjd av 4-8 mm. Vidare är det lämpligt att placera limkompositionen på den bakre sidan av stenen, oberoende av dessa vikt och typ. Tryck fast de självhäftande elementen i en grundläggande massa, som börjar med den yttre hörn. Vid läggning skall lösningen pressas lite ur stenen. Omedelbart efter installationen, ta bort överskottet av lösningen. Observera att i fallet med lösningen på den främre ytan av stenen måste avlägsnas omedelbart med en lätt fuktad svamp och torka av ytan tills den bli torr!!

 

4. Fog - är processen att fylla fogarna med cementbruk för att täta kopplingen och ge den ett estetiskt utseende. Vi erbjuder dig två olika typer fog - fog: 1. Metod med fog användning av halvflytande konsistens (tjock grädde). Fyll påsen med en lösning. Långsamt klämma lösningen genom ett hål i plastpåsen och noggrant fylla dem sömmar. Hålet bör vara något mindre än bredden av skarvarna mellan foderelementen. Fyll sömmar helt. När lösningen i sömmarna bli fast greppna du kan ta bort resten med hjälp av en trä eller metall verktyg, samtidigt korrigera sömmar. 2. Metod med användning av en semi-klibbig konsistens av fogen (halv-torr). Med speciellt spatel fyll i sömmar med lösningen av lamellfräsar (fog) och tryck med mjuka rörelser tills jämnhet. Med en hård borste (icke-metalliska) ta bort avlägsna överskott av lösningen, tills den har inte hårdnat. Efter stelning av lösningen önskvärt igen borsta sömmarna för att rengöra fogarna.

 

5. Under uppsättningsarbetet kontrollera löpande så att det inte förekommer skräp, repor eller andra felaktigheter på plattorna

 

7.Reklamationer på uppsatt kakel/klinker godtas ej.

 

 

Övrig information

Om stenen monteras i badrum eller kök rekommenderar vi att man behandlar (impregnerar) stenen med primer.