Arktik

DEKORSTEN ARCTIC

Snyggt och lättmonterat!

 

Arctic:

 

Väggtegel av gips för inredningsarbete. Imitation av en natursten. Placeras inomhus. Vara försiktigt att kapa stenen vid behov.

* Mått: 500*110*39mm

* Förpackningen innehåller 10 st. (front-tile) =0,55m²

* Vinkeltegel i förpackningar = 1,1 lpm

* Förpackningsvikt: 12 kg

 

pris: 606 kr/m²

 

333 kr

Produktbeskrivning

Snyggt och lättmonterat!

 

Life&Taste dekorsten tillverkad i gips. Stenen kan monteras utan fog med fix precis som en kakelplatta . Med våran stenar kan du skapa häftiga miljöer inomhus. Passar utmärkt till att beklä murar, murstockar, kaminer och många andra ytor.(tål max 70 grader C)är

 

perfekt för väggytor, fondväggar

Arctic:

 

* Väggtegel av gips för inredningsarbete. Imitation av en natursten. Placeras inomhus. Vara försiktigt att kapa stenen vid behov.

* Mått: 500*110*39mm

* I förpackningen finns 10 st. (front-tile) =0,55m²

* Vinkeltegel i förpackningar = 1,1 lpm

*Förpackningsvikt: 12 kg

 

Vi rekommenderar Knauf Perlfix till montering av Arctic

 

Var vänlig och observera följande punkter innan du monterar

 

 

1. Förberedelse av ytan: Underlaget måste vara torrt och hållfast, ej benäget för krympning eller deformation, fri från spår av lös puts, murbruk, fett, olja, färg, is och andra ämnen som kan försämra greppet. Tänk på att kontrollera bärighet och styrka i underlaget innan monteringen.

 

2. Förbereda stenen: Innan placering av dekorativ sten baksidan av varje element (sten) måste behandlas med hjälp av styv stålborste eller du kan försiktigt gnida två stenar mot varandra (baksidor). Vid behov kan baksidor finslipas med hjälp av slip maskin om du har erfarenhet förstås (våra produkter är redan finslipat på baksidan).

 

3. Förberedelse av lim: för blandning av en rätt konsistens följ limleverantörens anvisningar.

 

4.Läggning av sten:

 

Förläggning av stenar rekommenderas börja från vinkel sida i horisontell riktning från botten till topp. Det finns två sätt att lägga dekorativ sten:

- Med fog (dvs fylla sömmar mellan stenar för att ge ett estetiskt utseende). Följ samma bredden för sömmar mellan de dekorstenar du sätter upp på väggen och fyll de helt med fog.

- Utan fog.

 

Innan arbetet direkt på arbetsytan gör modellen av framtidens mönster på papper eller på golvet. Detta kommer att underlätta beslutet att välja alternativet av storlek och färg på stenen i processen. Justera vid behov stenarna efter storlek, med hjälp av en skärmaskin. Limmet appliceras på små ytor (0,5-0,7 kvadratmeter) eller placera limkompositionen på den bakre sidan av stenar, oberoende av dessa vikt och typ. Tryck fast de i den grundläggande massa och börja med den yttre hörn. Vid läggning skall lösningen pressas lite ur stenen samt tas bort överskottet av limmet.

 

Observera att lösningen på den främre ytan av stenen måste avlägsnas omedelbart med en lätt fuktad svamp. Torka av ytan tills den bli torr!!

 

5. Under uppsättningsarbetet kontrollera löpande att det inte förekommer skräp, repor eller andra felaktigheter på plattorna.

 

7.Reklamationer på uppsatt dekorsten godtas ej.

 

 

Övrig information

Om stenen monteras i badrum eller kök rekommenderar vi att man behandlar (impregnerar) stenen med primer.